SLIDEDRAIN

Design & Arkitektur Norge (DOGA) nominerer SLIDEDRAIN til deres Hedersmerke!

DOGA sin Hederspris er deres gjeveste pris for design og arkitektur. Hele 11 prosjekter er nominert til DOGA Hedersmerket i år. De nominerte er plukket ut av en fagtung jury blant årets mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur og DOGA-merket nykommer.
SLIDEDRAIN MODEL K nomineres til DOGA Hedersmerke for fremragende bruk av design og arkitektur

Design & Arkitektur Norge (DOGA) nominerer SLIDEDRAIN til deres Hedersmerke!

SLIDEDRAIN MODEL K nomineres til DOGA Hedersmerke for fremragende bruk av design og arkitektur
DOGA sin Hederspris er deres gjeveste pris for design og arkitektur. Hele 11 prosjekter er nominert til DOGA Hedersmerket i år. De nominerte er plukket ut av en fagtung jury blant årets mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur og DOGA-merket nykommer.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vi er svært stolte over å få bli nominert til en så tungtveiende pris som DOGA Hedersmerke. Blant de andre nominerte finner en store anerkjente prosjekter slik som reMarkable 2, Kolonial.no og ikke minst Deichmanske Bibliotek i Oslo – til en prislapp på 2,5 Milliarder Kroner. Utdelingen skjer Torsdag 11.Mars, og vi gleder oss stort til arrangementet, som attpåtil skal styres av Jenny Skavlan, og ha gjester slik som Næringsminister Iselin Nybø. Du finner link til arrangementet nedenfor.

Få mer informasjon om utdelingen her!

Utdrag fra DOGA sin egen pressemelding

– De siste 12 månedene har vært tøffe. Derfor er det ekstra oppløftende å se at det skjer så mye nyskaping i landet vårt. Blant de nominerte til DOGA Hedersmerket i år finner vi flere spennende eksempler på hva det går an å utrette dersom vi setter design og arkitektur i kjernen for innovasjon og forretningsutvikling, sier næringsminister Iselin Nybø.

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA, forteller at årets nominerte er forbilder som viser hvordan design- og arkitekturfagene skaper verdier og bidrar til å løse store og sammensatte utfordringer.

– Disse 11 prosjektene er unike på hver sin måte. De har likevel til felles at de er med på å skape en ny bevissthet rundt hvordan design og arkitektur kan drive innovasjon og finne gode svar på viktige problemstillinger i samfunnet. De har i høyeste grad gjort seg fortjent til denne nominasjonen, sier Hjemdal.

Juryen er svært begeistret for Sildedrain og den enkle løsningen som kan spare samfunnet for millioner. 

«Slidedrain er svært gjennomarbeidet og godt presentert, fra hvordan de reduserer klimaavtrykket i produksjonen, til hvordan de har fokusert på brukervennlighet og enkel installasjon. Dette er rett og slett produktdesign av imponerende kvalitet,» skriver juryen i sin vurdering.

Les resten på DOGA sine egne sider
SLIDEDRAIN MODEL K nomineres til DOGA Hedersmerke for fremragende bruk av design og arkitektur

NT24.no: “To unge gründere, en rørlegger og Minoko skal løse millionproblem på badet”

To NTNU-studenter og Minoko i Levanger har utarbeidet en ny type sluk som forhindrer vannskader og kan spare samfunnet for over 300 millioner kroner årlig. […] Som ett av 11 nasjonale produkter, er de nå med i kampen om hedersmerket. Produktet skal lages av resirkulert tauverk og garn fra fiskeindustrien.

– Det er veldig overraskende å bli nominert til hederspris sammen med blant annet Deichman Bjørvika. Det er vi helt overveldet over faktisk, sier Bongard.

Design- og ingeniørkonsulentene i Minoko blir ofte oppsøkt av bedrifter og gründere som kommer til dem med en idé de ønsker utviklet. Akkurat denne gangen tok det litt tid før ideen ble fanget opp.

– Nygård kom til Levanger-kontoret for flere år siden med ideen. Så tegnet, konstruerte og lagde vi flere prototyper, før prosjektet lå brakk en god stund og entreprenørskolen til NTNU kom på banen. Det har vært artig å være med på, det er første gang vi har jobbet sammen med dem, sier Audun Sneve, senior ingeniør hos Minoko.

lidedrain er et produkt av bredt trøndersk samarbeid. Målet er at produktet kommer i salg i løpet av høsten 2021.

– Både Proneo, T:lab, 6:am, Bewi i Stjørdal og Noprec i Ottersøya har vært og er involvert i prosessen. Vi skal også sørge for emballasje fra Heimdal og har samarbeid med Brødrene Dahl VVS og investorene er stort sett fra Trondheimsområdet, sier Bongard.

Les resten av artikkelen på NT24 sine egne sider

Nylige innlegg