Slidedrain

Installasjonsveiledning

Installasjons-veiledning

Installasjon av gulvsluk

Slidedrain gulvsluk er satt sammen av en slukoverdel og en slukpotte, og installeres ved hjelp av et gjenbrukbart monteringsverktøy.

Installasjon av slukrenner og -rister

Slidedrain sine slukrenner og -rister er sammensatt av en ramme og en rist eller tile insert, som limes inn sammen med gulvflisene.

Ofte stilte spørsmål.

Må jeg kjøpe slukmansjetten separat?

Nei, det slipper du. Slukmansjettene kommer ferdig påstøpt og tilkuttet slukoverdelen. Alt du behøver å gjøre er å smøre godkjent membran vått i vått - i henhold til membranleverandøren sine instrukser.

Hvor lenge kan jeg bruke monteringsverktøyet?

Det har vi foreløpig ikke noe fasitsvar på. Monteringsverktøyet er designet for å være robust og tåle forhold som kan oppstå på byggeplass. Dersom du skyller Monteringsverktøyet og fjerner smuss etter bruk, så skal det være i lang tid.

Har dere rennesluk?

Slidedrain Slukrenner - enten med rist eller tile insert - er designet for å passe til ethvert universalsluk. 

Dermed, hvis du har et "vanlig" sirkulært sluk - sånn som Slidedrain gulvsluk - så kan du gi disse et moderne og stilrent uttrykk med Slidedrain Slukrenner.

Hvilken type slukrist passer til Slidedrain Model 1?

Du kan benytte vanlige sirkulære og rektangulære slukrister med ramme til flisbelagt gulv.

Det viktigste er å sørge for at det er mulig å få ut vannlåsen, som har en diameter på Ø126 mm.

Slidedrain sine egne Slukrister og Slukrenner er perfekt tilpasset bruk med Slidedrain Gulvsluk, med stor fleksibilitet under installasjon.

Fungerer Model 1 på vinylgulv?

Nei, ikke foreløpig. Slukoverdelen med påstøpt mansjett er spesielt designet med tanke på gulvkonstruksjoner med flisgulv. Vi kommer derimot til å undersøke hvordan vi kan lage et produkt som lar deg benytte Model 1 på vinylgulv også.

Må jeg kjøpe alle tre gulvsluk-produktene?

Du er nødt til å ha både Slukpotte, Slukoverdel og Monteringsverktøy for en optimal installasjon av Slidedrain Model 1. Monteringsverktøyet er derimot gjenbrukbart, så du behøver ikke å kjøpe dette nytt for hvert sluk du skal legge. Selve gulvsluket er avhengig av både Slukpotta og Slukoverdelen.

Hva slags membran kan jeg benytte?

Slidedrain Model 1 sin Slukoverdel har en påstøpt mansjett, som er testet i henhold til EN1253-1. Dermed kan den benyttes med alle påstrykningsmembraner som er godkjente etter norske byggtekniske forskrifter.

Se liste her: https://www.sintefcertification.no/Contents/Index/29

Har dere vannlås med luksperre?

Dessverre har vi ikke laget en vannlås med luktsperre enda. Foreløpig har vi kun en klassisk "pungvannlås".

Dersom det er et sluk på vaskerommet eller på hytta, som sjeldent brukes, så kan vi inntil videre anbefale det gamle trikset med å helle litt nøytral matolje i vannlåsen.

Fikk du ikke svar på det du lurer på?

Send spørsmålet ditt på en mail til kontakt@slidedrain.no, så skal vi hjelpe deg.