Slidedrain

Skal gjøre gulvsluk sexy. Kan spare samfunnet 300 millioner kroner i året.

– Det er gøy å se at enkle, tekniske løsninger fortsatt kan løse store samfunnsproblem.

Skal gjøre gulvsluk sexy. Kan spare samfunnet 300 millioner kroner i året.

– Det er gøy å se at enkle, tekniske løsninger fortsatt kan løse store samfunnsproblem.
Facebook
LinkedIn
Email

For syv år siden møtte rørleggeren Thomas Nygård på et problem: 5 prosent av alle vannskader i bygg skyldes feil knyttet til gulvsluk. 29 prosent av alle vannskader ved tetningen i våtrom skyldes feil i koblingen mellom gulvsluket og membran.

Dette problemet løser nå Slidedrain AS med sitt prisvinnende design.

– Vi har fjernet feilkildene og gjør det umulig å montere feil. En såkalt “vanntett” plan, sier Stian Bongard, daglig leder i selskapet.

Slidedrain AS lager norskproduserte, høydejusterbare gulvsluk i resirkulert plast. Uten klemring, med påstøpt slukmansjett. Det eneste gulvsluket med miljødokumentasjon (EPD).

– De tekniske løsningene er å bruke påstøpt slukmansjett i stedet for klemring, slik vanlige sluk har i dag, og at gulvsluket er høydejusterbart, sier han.

 

Har kostet samfunnet 1,5 mrd de siste fem årene

Hver eneste dag oppstår det i Norge 13 vannskader på grunn av vanlige gulvsluk. Det koster det norske samfunnet over 300 millioner kroner i året. (anslag i Norge basert på statistikk fra Vattenskadecentrum og Finans Norge).

– Vanlige sluk har et produktdesign som leder til monteringsfeil. Det sier seg selv at feil høyde på sluket er et problem. Sluket skal jo være det laveste punktet på badet. I tillegg er skruing av hull i noe som skal være vanntett en unødvendig utfordring, forteller Bongard.

Produkt og teknisk løsning på 1-2-3

Slidedrain sitt gulvsluk er inndelt i to deler pluss et Monteringsverktøy.

  • Monteringsverktøy (innovasjon). Med vater, måleskala og forskalingsring for høydejustering. Gjenbrukbart.
  • Slukoverdel med påstøpt mansjett (innovasjon). Høydejusterbart med 40 mm med en skrueløs overgang til membran.
  • Slukpotte i 3 varianter: sideutløp, bunnutløp eller skrått utløp. Alle er 120 mm høye.

 

Alt produseres på Hønefoss i resirkulert plast.

– Den påstøpte mansjetten forhindrer vannlekkasjer i forbindelse med klemring, og høydejusterbarheten gjør det lettere for rørlegger og flislegger å få et plettfritt resultat. Feil høyde er et stort problem hvor det i hvert fjerde tilfelle ved installasjon av vanlige sluk må kjøpes ekstrautstyr (forhøyningsring), fordi de ikke er høydejusterbare, sier Bongard.

Hvordan gjøre gulvsluk sexy?

– Ved å gjøre det er enkelt og bærekraftig. Vi kommer inn på et marked med én stor dominerende markedsleder. Det blir en utfordring, men vi har et nyskapende produkt som forenkler installasjonen for rørlegger og flislegger, samtidig som det reduserer prosjektkostnadene og risikoen for entreprenør og byggherre. Med Slidedrain sparer du tid, penger, og miljøet, sier Bongard.

Stadig flere utbyggere stiller krav til å miljøsertifisere byggene sine. Per i dag er det 300 ferdigstilte BREEAM-sertifiserte bygg i Norge, viser tall fra Grønn Byggallianse. I tillegg er det 972 prosjekter på tegnebrettet eller under bygging.

– Da er det en stor fordel for oss og utbyggere at vi har det første og eneste gulvsluket med miljødokumentasjon (EPD).

 

Lover flere innovasjoner

Bongard forteller at selskapet nå er klar for å levere til større aktører.

– Det er (bade)rom for flere nye produkter innen VVS (Varme-, ventilasjons- og sanitærteknikk). Vi selger allerede godt til rørleggere og flisleggere, og håper å nå entreprenører og byggherrer som ser nytten av et bærekraftig gulvsluk. Snart kommer det flere nye produkter fra oss som også vil skape engasjement hos vanlige forbrukere. Vi håper å bli et nytt norsk ingeniøreventyr.

Produktsjef, Patricksson (foran) og Daglig leder, Bongard (bak) i diskusjon om produktdesignet

Nylige innlegg