SLIDEDRAIN

Nemitek.no – Nytt sluk skal stoppe vannskadene

Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk Forening kom på hyggelig besøk og skrev en artikkel om oss! "Over hele landet prøver gründere å lage nye bedrifter med avanserte idéer og ny teknologi. I Trondheim lager de sluk."
Nemitek - Nytt sluk skal stoppe vannskadene

Nemitek.no – Nytt sluk skal stoppe vannskadene

Nemitek - Nytt sluk skal stoppe vannskadene
Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk Forening kom på hyggelig besøk og skrev en artikkel om oss! "Over hele landet prøver gründere å lage nye bedrifter med avanserte idéer og ny teknologi. I Trondheim lager de sluk."
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk Forening (Nemitek) kom på besøk til oss på NTNU Gløshaugen, for å høre mer om SLIDEDRAIN, og vår visjon om å redusere antallet vannlekkasjer som oppstår på våtrommet. Nedenfor finner du et utdrag av artikkelen fra deres nettsider www.nemitek.no.

Nytt sluk skal stoppe vannskadene

De prøver å gjøre noe med alle vannskadene som kommer rundt sluket.

– Det skjer 13 vannskader i Norge hver eneste dag, og de fleste skyldes feilmontering, sier Stian Kvaran Bongard og Henning Philip Patricksson.

De to gründerne er på vei inn på markedet med en ny type sluk som skal forhindre feil installasjon.

Nemitek - Nytt sluk skal stoppe vannskadene

Patent

Det var Thomas Nygård, erfaren rørlegger hos Trønderbad, som hadde idéen og søkte patent. Nå har Bongard og Patricksson, med bakgrunn fra NTNUs Entreprenørskole, startet firmaet Slidedrain. Nygård og elektriker Marius Wærnes er inne som medeiere.

I gründerbrakka på universitetet sitter de blant kolleger som har startet firmaer med digitale løsninger og ny teknologi. Det er ikke ofte du finner nye våtromsidéer i slike miljøer.

– Jeg hadde ikke regnet med at det var VVS jeg skulle arbeide med, nei, sier Stian Kvaran Bongard. Han er økonom. Henning Philip Patricksson er maskiningeniør. Med seg har de støtte fra både Innovasjon Norge og Forskningsrådet, men også et samarbeid med Brødrene Dahl.

Høydejustering

13 vannskader – det tallet tar de fra en svensk undersøkelse.

– Mye av det som våtromsnormen beskriver som problemer, er den direkte overgangen fra gulv og membran til sluket, og spesielt hele området rundt klemringen. Den kan dras til for hardt eller for svakt, samtidig som det er vanlig å måtte kjøpe forhøyningsringer fordi gulvstøpen blir for høy. Forhøyningsringen er enda en kobling som medfører usikkerhet, sier Patricksson.

Løsningen fra Slidedrain er en overdel som kan høydejusteres. På dagens prototyp er slingringsmonnet 50 millimeter. Så følger det med forskaling med innebygd vater.

– Klemringen har vi eliminert, for den er det ikke behov for, og den er en kilde til mye feil. Så har vi med en integrert, selvklebende slukmansjett på limflensen til slukoverdelen. Det er bare å dra av som på et klistremerke og stryke pent utover. Summa summarum har vi analysert prosessen: Hva som gjøres og hvor det kan oppstå feil. Så har vi prøvd å fjerne dem i størst mulig grad, fastslår han.

Les resten av artikkelen på Nemitek sine egne sider

Nylige innlegg